vineri, 16 mai 2014

Craitele MacuShield: Frumusetea si Sanatatea Naturii in Penita

Astazi, MacuShield este recompensat de unul din bunii nostri prieteni cu un tablou pictat in penita. Tablou subliniaza frumusetea craitelor, planta din care este extrasa mezo-zeaxantina specifica si special pentru MacuShield.

Craitele sunt plante cu o inflorescenta bogata, minunate pentru gradina de acasa. Ele protejeaza impotriva daunatorilor si a tantarilor. Precum si craitele, MacuShield protejeaza retina de daunatorii naturali : lumina albastra de lungime de unda scurta si de radicalii liberi produsi de stresul oxidativ (ex: fumatul).

Mezo-zeaxantina este cel de-al treilea carotenoid macular, alaturi de luteina si zeaxantina. Impreuna ei formeaza pigmentul macular, un filtru natural de protectie al ochiului, a retinei. Mezo-zeaxantina este responsabila cu vederea centrala si claritatea vederii. In momentul in care pigmentul macular scade, indiferent daca purtam sau nu ochelari, imaginea devine neclara, incetosata si contrastul formelor dispare.

Mezo-zeaxantina este produsa in mod normal de catre retina din luteina, motiv pentru care noi ne suplimentam dieta cu produse ce contin luteina. Acest proces de productie este insuficient si daca am trai 150 de ani aproape toata lumea ar fi afectata de degenerarea maculara.

Insa, unele persoane au anumite deficiente genetice sau de dieta ce grabesc acest proces, degenerescenta maculara instalandu-se mult mai repede. Degenerarea maculara legata de varsta (DMLV) apare in general la persoanele cu varsta de peste 55 ani. DMLV-ul este o patologie dificila pentru care nu exista un tratament curativ. Cea mai buna metoda este sa prevenim pe cat putem printr-o alimentatie sanatoasa bogata in carotenoizi maculari (luteina se gaseste in legume de culoare verde-inchis, oua sau anumite fructe). Mezo-zeaxantina este gasita in anumite fructe de mare, dar in cantitati foarte mici. Astfel, uneori este nevoie sa ne suplimentam dieta cu produse ce contin toti cei trei carotenoizi maculari : luteina, zeaxantina si mezo-zeaxantina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu