PIGMENTUL MACULAR format din
luteină, zeaxantină si mezo-zeaxantină, filtrează lumina albastră dăunătoare și
neutralizează radicalii liberi (factor de risc pentru degenerescența maculară).
Primul semn al acestui proces se manifestă printr-o imagine încețoșată și / sau
sensibilități la lumini puternice
(faruri, soare). Atunci când calitatea pigmentului macular continuă să
scadă, fotoreceptorii responsabili cu vederea clară au de suferit, acesta fiind
primul pas în instalarea degenerescenței maculare.
Pigment
Macular Sănătos Pigment Macular Scăzut Degenerescență Maculară
Degenerescența
Maculară Legată de Vârstă (DMLV) este cea mai frecventă cauză de orbire în lumea modernă.
Peste 15 milioane de europeni sunt afectați de aceasta boală și numarul este în
continuă creștere.Factorul principal de risc al instalării și progresiei
acestei patologii este pigmentul macular scăzut.
Cele mai recente cercetări arată că anumite substanțe
nutritive pot preveni apariția degenerescenței maculare. Prof. John Nolan și
Prof. Stephen Beaty sunt considerați leaderi mondiali în cercetarea pigmentului
macular. Concluziile lor arată că nutriția, fie directă fie suplimentată, este
esențiala pentru sănătatea ochilor și menținerea sănătoasă a acestui strat
protector.O creștere a pigmentului macular, datorată administrarii zilnce de
suplimente, este benefică pentru vederea pacientilor cu DMLV și mai important
pentru prevenirea aceastei patologii.
În cadrul unui congres oftalmologic din București, iunie
2014, Prof. Nolan a evidențiat rezultatele celor mai recente studii în domeniu.
Administrarea zilnică a formulei ce conține mezo-zeaxantină(10mg), luteină(10mg)
si zeaxantină(2mg) a fost singura care
la 100% din cei cu DMLV incipient a oprit evoluția bolii.
Mezo-zeaxantina alaturi de lutienă si zeaxantină sunt principalele
substanțe ce ne pot menține pigmentul macular în parametrii optimi pentru o
vedere sănătoasă astazi, dar și maine.
Dr. Smaranda Ionescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu